HTH kjøkken – slik velger du riktig farge og stil

24.12.2022

Velge riktig farge og stil på kjøkkenet ditt kan være en utfordring, spesielt hvis du ikke er sikker på hva du vil ha. HTH kjøkken har et stort utvalg av farger og stiler, så det kan være vanskelig å vite hva som vil passe best i ditt hjem.

Det første du bør gjøre, er å tenke på hvordan du vil at kjøkkenet skal se ut. Vil du ha et lyst og luftig kjøkken, eller foretrekker du en mer tradisjonell stil? Etter å ha bestemt deg for en generell retning, kan du begynne å se på farger.

Så enkelt kan du gi kjøkkenet ditt et luftig og romslig utseende

Lyse farger som hvitt, lys grønt eller blått kan bidra til å gi kjøkkenet et luftig og romslig utseende. Dette kan være spesielt nyttig hvis du har et lite kjøkken, da det kan hjelpe til med å øke illusjonen av plass. Mørkere farger som brunt, grått eller svart kan gi kjøkkenet en mer tradisjonell og formell følelse.

Slik velger du materialer og finishes som passer ditt kjøkken

I tillegg til fargen på kjøkkeninnredningen, bør du også vurdere materialer og finishes. For eksempel kan benkeplater i marmor eller granitt gi kjøkkenet et luksuriøst utseende, mens laminat benkeplater kan være mer budsjettvennlige. Det samme gjelder for dørene på skap og skuffer - vil du ha glatte, høyglansfinisher, eller foretrekker du en mer rustikk finish?

Hvordan velge riktig kjøkkeninnredning for dine behov

Det er også viktig å tenke på hvordan du vil at kjøkkenet ditt skal fungere. Har du for eksempel en stor familie som trenger mye lagringsplass, eller har du et lite kjøkken med lite plass til oppbevaring? Dette kan påvirke valget av skap, skuffer og andre lagringsløsninger du velger.

Få kjøkkenet ditt til å reflektere din personlighet og hjemmet ditt

Til slutt bør du huske på at kjøkkenet ditt skal reflektere personligheten din og hjemmet ditt. Selv om det kan være fristende å velge den nyeste trenden eller det mest populære valget, bør du også vurdere hva som vil føles bra for deg og familien din. Ta deg tid til å se på ulike alternativer og prøv å visualisere hvordan de vil se ut i ditt hjem før du tar en beslutning.

Med litt planlegging og vurdering kan du enkelt velge den perfekte fargen og stilen på kjøkkenet ditt med HTH. Husk å også tenke på hvordan du vil at kjøkkenet skal fungere, og velg materialer og finishes som passer dine behov og ønsker. Klikk på linken og se 13 ulike HTH-kjøkken som vi har filmet.

Alle bilder er tatt av Interiørbutikker.no ved HTH i Bodø og i Tromsø

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.