Grått kjøkken - En allsidig farge for ulike stiler

18.12.2022

Grått er en allsidig farge som passer til mange ulike kjøkkenstiler. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du kan bruke grått til å skape en industriell, landlig eller moderne stil i kjøkkenet ditt, og gi deg massevis av inspirasjon til å skape ditt drømmekjøkken.

Landlig kjøkken: Varme farger og naturlige materialer for en hyggelig atmosfære

Landlig kjøkken har en rustikk og hjemmekoselig stil, med en fokus på naturlige materialer som treverk og marmor. Det har ofte en gammel verdens-følelse, med antikke detaljer og patina. Landlig kjøkken er kjennetegnet av varme, dype farger og naturlige materialer, og det er en stil som passer godt til de fleste hjem.

Landlig kjøkken passer godt til hus med en rustikk eller gammel verdens-stil, men det kan også tilpasses moderne hjem ved å kombinere rustikke elementer med mer moderne møbler og innredning. Det viktigste er å finne en balanse mellom det gamle og det nye, og å skape et kjøkken som føles hjemmekoselig og personlig.

Tre ulike grå kjøkken i landlig stil - fra rustikk til moderne design

Du har nå sett tre ulike grå kjøkken med den fellesnevneren å ha en landlig stil. Øverst er IKEA BODBYN, deretter et Sigdal kjøkken, og til slutt et litt mer moderne grått kjøkken fra Dieter Knoll Collection. Som du kan se av bildene vi har tatt, kan du eksperimentere ganske mye innenfor en stil, fra mer rustikk til et mer moderne og stilig design, selv om det er innenfor samme kjøkkenstil.

Grått kjøkken med industriell stil: Skap en trendy og moderne atmosfære i hjemmet ditt

Et grått kjøkken med industriell stil kan være et trendy og moderne valg for hjemmet ditt. Industriell stil er kjent for å være enkle, rå og funksjonelle, så det kan være en god idé å inkludere elementer som metall, betong, edle metaller og tre i designet. Du kan også legge til enkle, rene linjer og minimale detaljer for å få den fulle industrielle effekten. 

Det grå fargeskjemaet vil bidra til å skape en rolig og avslappet atmosfære i rommet, og du kan eksperimentere med ulike nyanser av grått for å skape en unik look. En ting å huske på når du velger materialer og detaljer for et grått kjøkken med industriell stil er å holde det enkelt og ikke overbelaste rommet med for mange ulike elementer.

To grå kjøkken med industriell stil - HTH New York og IKEA ENHET

Du har nå sett to ulike grå kjøkken med den fellesnevneren å ha en industriell stil. Øverst er HTH kjøkkenmodellen New York, som er spesielt designet for å passe industrikjøkkenstilen. Det andre kjøkkenet er et IKEA-kjøkken i grått, med elementer som kan knyttes til industrikjøkkenstilen, som grått og sort metall, som er en av fargene i ENHET-serien fra IKEA.

Moderne kjøkken: Enkelt, ryddig og stilrent

Moderne kjøkken har en minimalistisk og tidløs stil, med rene linjer og enkle farger. Det bruker ofte materialer som stål, glass og laminat. Moderne kjøkken har en enkel og stilren estetikk, og fokuserer på funksjonalitet og bekvemmelighet. Det er ofte kjennetegnet av en åpen planløsning, med et kjøkken som smelter sammen med stuen eller spisestuen.

En av de viktigste tingene å huske på når du designe et moderne kjøkken er å holde det enkelt og ryddig. Dette kan du gjøre ved å velge enkle, rene linjer i møbler og innredning, og ved å bruke få, men viktige detaljer for å gi rommet personlighet. Det er også viktig å tenke på belysningen i et moderne kjøkken, og å velge lyskilder som gir et jevnt og behagelig lys.

Moderne kjøkken passer godt til de fleste hjem, uansett størrelse eller arkitektur. Det er en stil som aldri går av moten, og som kan tilpasses dine personlige ønsker og behov.

Flere moderne grå kjøkken - IKEA, Sigdal, AUBO og Nettoline

Du har nå sett flere moderne kjøkken i grått. På toppen av stykket er IKEA kjøkkenmodellen VOXTORP som definitivt passer inn i denne kjøkkenstilen. Det andre kjøkkenet er et AUBO-kjøkken i grått og deretter et grått moderne kjøkken fra Nettoline. Under ser du også bilder av flere AUBO-kjøkken og også et moderne kjøkken fra Sigdal.

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.