Funksjonell minimalisme: et kjøkken uten overskap

22.01.2023

Kjøkken uten overskap kan være et spennende og moderne valg for de som ønsker å gi sitt kjøkken et mer minimalistisk uttrykk. Ved å fjerne overskapene, kan man skape en åpen og luftig følelse i rommet, og samtidig få mer plass til å vise frem kjøkkenutstyr og kokebøker.

Kjøkken uten overskap: mer plass og personlig stil

En av de største fordelene med et kjøkken uten overskap er at det kan gi et mer romslig utseende. Overskapene tar ofte mye av plassen på veggene, noe som kan gjøre kjøkkenet virker trangt og lukket. Ved å fjerne overskapene, kan man skape en mer åpen og luftig atmosfære i rommet.

Et annet fordel med kjøkken uten overskap er at det gir mulighet for å vise frem kjøkkenutstyr og kokebøker på en elegant måte. Ved å henge opp kjøkkenutstyr eller plassere kokebøker på hyllene, kan man skape en personlig og interessant kjøkkeninnredning.

Smart lagring i et kjøkken uten overskap

Det er viktig å tenke på lagring når man velger et kjøkken uten overskap. Det kan være lurt å investere i skuffer og skap med dører for å oppbevare kjøkkenutstyr og matvarer. For å holde kjøkkenet ryddig og organisert, kan det også være lurt å bruke vegghengte oppbevaringsløsninger som kroker eller hyller.

Det å ha et kjøkken uten overskap kan være et spennende og moderne valg, men det er viktig å tenke gjennom lagring og organisering før man velger denne typen kjøkken. Ved å kombinere et kjøkken uten overskap med smarte oppbevaringsløsninger kan man skape et funksjonelt og stilfullt kjøkken.

Bildegalleri av kjøkken uten overskap

Her har vi filmet mange kjøkken uten overskap fra IKEA, AUBO, Sigdal, HTH m.fl. Håper du blir inspirert av bildene.

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

IKEA er kjent for å tilby kvalitetsprodukter til rimelige priser, og deres kjøkkenavdeling er intet unntak. Blant de mange kjøkkenmodellene som tilbys, er HAVSTORP, STENSUND og UPPLÖV i fargen beige. Men hva gjør disse kjøkkenene spesielle, og hvordan kan man dekorere dem for å fremheve deres beige farge og skape en estetisk tiltalende atmosfære?

"En frisk, gyllen rosatone. Dette er en farge som både hakket mørkere og mer gyllen rosafargen enn 2782 Deco Pink som mange kjenner. Friske fargesammensetninger får du ved å kikke på gylne grønntoner, eller mer dempede atmosfærer med våre gylne gråtoner. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull." NCS...

"En lys, dempet gyllen farge, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone. Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting. Fungerer til hvittoner som 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Raw Canvas 10961 fra Jotun er 3009-Y14R.