Funksjonell minimalisme: et kjøkken uten overskap

22.01.2023

Kjøkken uten overskap kan være et spennende og moderne valg for de som ønsker å gi sitt kjøkken et mer minimalistisk uttrykk. Ved å fjerne overskapene, kan man skape en åpen og luftig følelse i rommet, og samtidig få mer plass til å vise frem kjøkkenutstyr og kokebøker.

Kjøkken uten overskap: mer plass og personlig stil

En av de største fordelene med et kjøkken uten overskap er at det kan gi et mer romslig utseende. Overskapene tar ofte mye av plassen på veggene, noe som kan gjøre kjøkkenet virker trangt og lukket. Ved å fjerne overskapene, kan man skape en mer åpen og luftig atmosfære i rommet.

Et annet fordel med kjøkken uten overskap er at det gir mulighet for å vise frem kjøkkenutstyr og kokebøker på en elegant måte. Ved å henge opp kjøkkenutstyr eller plassere kokebøker på hyllene, kan man skape en personlig og interessant kjøkkeninnredning.

Smart lagring i et kjøkken uten overskap

Det er viktig å tenke på lagring når man velger et kjøkken uten overskap. Det kan være lurt å investere i skuffer og skap med dører for å oppbevare kjøkkenutstyr og matvarer. For å holde kjøkkenet ryddig og organisert, kan det også være lurt å bruke vegghengte oppbevaringsløsninger som kroker eller hyller.

Det å ha et kjøkken uten overskap kan være et spennende og moderne valg, men det er viktig å tenke gjennom lagring og organisering før man velger denne typen kjøkken. Ved å kombinere et kjøkken uten overskap med smarte oppbevaringsløsninger kan man skape et funksjonelt og stilfullt kjøkken.

Bildegalleri av kjøkken uten overskap

Her har vi filmet mange kjøkken uten overskap fra IKEA, AUBO, Sigdal, HTH m.fl. Håper du blir inspirert av bildene.

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...

I en tid der bærekraft og fornybar energi blir stadig viktigere, har solceller på taket blitt en betydelig aktør for å redusere vår avhengighet av fossile brensler og minske utslippene av klimagasser. Ved å omdanne solenergi til elektrisitet tilbyr solcellepaneler en rekke fordeler både for miljøet og for privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi...

"En lys ferskentone. Fargen er dempet og grålig. Til sammenligning er den lysere, mindre rosa, samt mer gyllen enn 10580 Soft Skin som mange kjenner godt. Den er fin til dempede hvite toner som 1622 Refleksjon, men den vil også fungere til de mer gylne hvite pga sin gule undertone. Soft Touch fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001...

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...