Funksjonell minimalisme: et kjøkken uten overskap

22.01.2023

Kjøkken uten overskap kan være et spennende og moderne valg for de som ønsker å gi sitt kjøkken et mer minimalistisk uttrykk. Ved å fjerne overskapene, kan man skape en åpen og luftig følelse i rommet, og samtidig få mer plass til å vise frem kjøkkenutstyr og kokebøker.

Kjøkken uten overskap: mer plass og personlig stil

En av de største fordelene med et kjøkken uten overskap er at det kan gi et mer romslig utseende. Overskapene tar ofte mye av plassen på veggene, noe som kan gjøre kjøkkenet virker trangt og lukket. Ved å fjerne overskapene, kan man skape en mer åpen og luftig atmosfære i rommet.

Et annet fordel med kjøkken uten overskap er at det gir mulighet for å vise frem kjøkkenutstyr og kokebøker på en elegant måte. Ved å henge opp kjøkkenutstyr eller plassere kokebøker på hyllene, kan man skape en personlig og interessant kjøkkeninnredning.

Smart lagring i et kjøkken uten overskap

Det er viktig å tenke på lagring når man velger et kjøkken uten overskap. Det kan være lurt å investere i skuffer og skap med dører for å oppbevare kjøkkenutstyr og matvarer. For å holde kjøkkenet ryddig og organisert, kan det også være lurt å bruke vegghengte oppbevaringsløsninger som kroker eller hyller.

Det å ha et kjøkken uten overskap kan være et spennende og moderne valg, men det er viktig å tenke gjennom lagring og organisering før man velger denne typen kjøkken. Ved å kombinere et kjøkken uten overskap med smarte oppbevaringsløsninger kan man skape et funksjonelt og stilfullt kjøkken.

Bildegalleri av kjøkken uten overskap

Her har vi filmet mange kjøkken uten overskap fra IKEA, AUBO, Sigdal, HTH m.fl. Håper du blir inspirert av bildene.

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.

Ballingsløv baderom. Servantskap med benkeplate, Ballingsløv KH80 Hvit med benk i valnøtt. Speil med hylle, Ballingsløv Naturell 80 med allhylle hvit. Servant, Ulfven rund bunn. Tapwell takdusj, Evo Honey gold. Dusjvegger INR, ARC 12 klar messing. Ergon gulv og vegg.

"En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull." NCS fargekode for Modern Beige 12076 fra Jotun er 2805-Y27R.

"En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit." NCS fargekode for Evening Green 6352 fra Jotun er 5105-B81G.