Funksjonell minimalisme: et kjøkken uten overskap

22.01.2023

Kjøkken uten overskap kan være et spennende og moderne valg for de som ønsker å gi sitt kjøkken et mer minimalistisk uttrykk. Ved å fjerne overskapene, kan man skape en åpen og luftig følelse i rommet, og samtidig få mer plass til å vise frem kjøkkenutstyr og kokebøker.

Kjøkken uten overskap: mer plass og personlig stil

En av de største fordelene med et kjøkken uten overskap er at det kan gi et mer romslig utseende. Overskapene tar ofte mye av plassen på veggene, noe som kan gjøre kjøkkenet virker trangt og lukket. Ved å fjerne overskapene, kan man skape en mer åpen og luftig atmosfære i rommet.

Et annet fordel med kjøkken uten overskap er at det gir mulighet for å vise frem kjøkkenutstyr og kokebøker på en elegant måte. Ved å henge opp kjøkkenutstyr eller plassere kokebøker på hyllene, kan man skape en personlig og interessant kjøkkeninnredning.

Smart lagring i et kjøkken uten overskap

Det er viktig å tenke på lagring når man velger et kjøkken uten overskap. Det kan være lurt å investere i skuffer og skap med dører for å oppbevare kjøkkenutstyr og matvarer. For å holde kjøkkenet ryddig og organisert, kan det også være lurt å bruke vegghengte oppbevaringsløsninger som kroker eller hyller.

Det å ha et kjøkken uten overskap kan være et spennende og moderne valg, men det er viktig å tenke gjennom lagring og organisering før man velger denne typen kjøkken. Ved å kombinere et kjøkken uten overskap med smarte oppbevaringsløsninger kan man skape et funksjonelt og stilfullt kjøkken.

Bildegalleri av kjøkken uten overskap

Her har vi filmet mange kjøkken uten overskap fra IKEA, AUBO, Sigdal, HTH m.fl. Håper du blir inspirert av bildene.

Når det gjelder å skape et kjøkken som sømløst blander stil, funksjonalitet og bærekraft, skiller IKEA seg ut som et førstevalg for mange hjemmeinnredere. NICKEBO- og VOXTORP-skapene, sammen med den elegante KARLBY-benkeplaten, eksemplifiserer den perfekte foreningen av moderne estetikk og gjennomtenkt design. I denne artikkelen utforsker vi...

Hvert år nærmer vi oss den magiske juletiden, og Rusta har nok en gang åpnet dørene for et vell av juleglede og festlige tilbud. Med et spekter av juleprodukter, dekorasjoner og festlige påfunn ønsker Rusta å gjøre julen personlig og ekstra spesiell for alle.

"En nøytral gråaktig sort tone. Lekker kontrast til det meste for de som liker skape, mørke kontraster i interiøret. Kan benyttes til de fleste hvite toner, samt alle andre kulørte farger."

Årets Farge 2024 - Ønsketegn er en brun mystisk farge, som setter tonen for interiørtrenden i det kommende året. Det brune representerer naturen rundt oss, og tiltrekningskraften i det jordlige har fanget designere og trendeksperter verden rundt, forteller kreativ leder Tale O. Henningsen.

SINARP/HASSLARP kjøkken i dype brunfarger fra IKEA er et unikt og håndlaget valg for de som ønsker å legge til et personlig preg i sitt kjøkken. Kombinasjonen av dype brunfarger på frontene kombinert med kanter i massivt tre gir et naturlig og eksklusivt utseende.

Julen er den tiden på året da vi samles med våre kjære, deler gleder og skaper minner som varer livet ut. Og i år, som alltid, er det IKEA som hjelper oss med å sette den rette stemningen for førjulstiden. Med den kommende VINTERFINT- og STRÅLA-kolleksjonen, vil IKEA lyse opp hjemmet ditt og hjelpe deg med å skape en magisk...