Fra drøm til virkelighet: En guide til å planlegge ditt drømmekjøkken

15.12.2022

Planlegge et drømmekjøkken kan være både spennende og overveldende. Det er mange faktorer å ta hensyn til, fra størrelse og layout til estetikk og budsjett. Her er 10 trinn du kan følge for å planlegge ditt drømmekjøkken.

Bilde tatt av Interiørbutikker på IKEA. BODBYN kjøkken
Bilde tatt av Interiørbutikker på IKEA. BODBYN kjøkken

Lag en liste over dine behov og ønsker for kjøkkenet ditt

Begynn med å lage en liste over dine behov og ønsker. Tenk på ting som hvor mange personer som skal bruke kjøkkenet, hva slags matlaging du gjør ofte, og hva slags stil du vil ha. Dette vil hjelpe deg med å finne den rette layouten og utstyret for ditt kjøkken.

Mål rommet og tegn opp en layout

Mål rommet og tegn opp en layout. Dette vil hjelpe deg med å visualisere hvordan kjøkkenet ditt vil se ut og hjelpe deg med å bestemme hvilke møbler og apparater som passer best. De aller fleste kjøkkenbutikker i Norge har kjøkkenplanleggere på nettsiden som du kan bruke.

Bilde tatt av Interiørbutikker.no. IKEA Järsta kjøkken
Bilde tatt av Interiørbutikker.no. IKEA Järsta kjøkken

Du finner over 100 IKEA kjøkken som vi har filmet her.

Gjør research og sammenlign produkter

Gjør research og sammenlign produkter. Se på forskjellige produsenter og sammenlign priser og funksjoner for å finne det beste utstyret for ditt kjøkken.

Tenk på belysningen i kjøkkenet

Tenk på belysningen. Riktig belysning kan gjøre underverker for ditt kjøkken. Vurdere å inkludere både allmennbelysning og mer spesifikke lyskilder som under-skap-belysning og spotlights for å skape en varm og innbydende atmosfære.

Bilde tatt av Interiørbutikker hos AIKO. Dieter Knoll Collection kjøkken
Bilde tatt av Interiørbutikker hos AIKO. Dieter Knoll Collection kjøkken

Ikke glem detaljene

Ikke glem detaljene. Det er de små tingene som kan gjøre store forskjeller i ditt drømmekjøkken. Tenk på ting som kroker, knagger og tilbehør som kan legge til et personlig preg og gjøre kjøkkenet ditt mer funksjonelt og stilfullt.

Hold deg innenfor budsjettet

Hold deg innenfor budsjettet. Det kan være fristende å kaste seg over de mest luksuriøse produktene, men husk at det er viktig å holde seg innenfor budsjettet for å unngå økonomiske problemer nedover veien. Sørg for å lage en realistisk budsjettplan og hold deg til den for å unngå overspending.

Vurder å få profesjonell hjelp

Vurder å få profesjonell hjelp. Å designe et kjøkken kan være utfordrende, så det kan være lurt å få hjelp fra en profesjonell designer for å sikre at du får det beste ut av plassen din.

Tenk på vedlikeholdet av kjøkkenet

Ikke glem vedlikeholdet. Når du kjøper et nytt kjøkken, er det viktig å huske på at det vil kreve regelmessig vedlikehold for å holde det i god stand. Sørg for å inkludere dette i budsjettet ditt, slik at du har nok penger til å holde kjøkkenet ditt i topp form.

Velg en stil som passer deg

Tenk på stilen. Et nytt kjøkken kan være et stort investering, så det er viktig å velge en stil som du vil elske i årevis fremover. Ta deg tid til å undersøke forskjellige stiler og se hva som passer best for ditt hjem og personlige stil.

Bilde tatt av Interiørbutikker på IKEA. Stensund kjøkken
Bilde tatt av Interiørbutikker på IKEA. Stensund kjøkken

Vurder energieffektiviteten til apparatene du velger

Tenk på energieffektivitet. Når du kjøper et nytt kjøkken, er det viktig å vurdere energieffektiviteten til apparatene du velger. Dette vil hjelpe deg med å spare penger på strømregningen og bidra til å redusere avtrykket ditt på miljøet.

Bilde tatt av Interiørbutikker på IKEA
Bilde tatt av Interiørbutikker på IKEA

Med disse trinnene i tankene, kan du planlegge ditt drømmekjøkken og skape et rom som er både funksjonelt og stilfullt. Lykke til med ditt nye kjøkken.


Alle bilder i denne artikkelen er tatt av Interiørbutikker.no

"LADY's nye globale fargekart for 2023, «STORIES - Colour Design by LADY», presenterer en kolleksjon av uttrykksfulle og håpefulle nyanser. Fargene er spesielt designet for å inspirere oss til å skape nye og kreative stemninger i hjemmene våre."

Jotun LADY Rhythm of Life er et fargekart som ble lansert av Jotun i 2017. Det er et interiørkonsept som presenterer et utvalg av farger og teksturer som skal inspirere til å skape et personlig hjem med sjel og liv. Fargekartet inneholder en rekke forskjellige nyanser og farger som passer for forskjellige rom i hjemmet, som soverom, stue, kjøkken...

TYSSEDAL-serien fra IKEA består av garderobedører i ulike varianter og kommode som du ser på bildet. Det finnes også nattbord i denne serien, du kan se hva serien inneholder i linken jeg gir til IKEA. Her skal vi fokusere på garderoben, som selvfølgelig har PAX-systemet som ramme.