Fordeler ved å være en interiør instagrammer.

22.03.2019

Flyttesjau

Det sies at man skal bygge hus 3 ganger før man blir fornøyd. Om det samme gjelder for oppussingsprosjekt, kan jeg bekrefte påstanden. Vi har gjennom vårt 12 år lange samliv flyttet hele syv ganger. De siste 3 gangene har vi kjøpt prosjekter som har krevd total oppussing. Vi sier oss særdeles fornøyd med vårt 3. og foreløpige siste prosjekt. Ett rekkehus på 2 plan, med hage i ett koselig og godt etablert strøk like utenfor Bergen.

Presentasjon

Kathe Løseth, jeg er 27 år og har vært sammen med mannen i mitt liv siden jeg var 16 år gammel. Vi giftet oss September 2018, etter å ha vært sammen siden 2007, så det var vel kanskje på tide... Mente noen. 

Vi har bodd sammen siden 2008, som nevnt tidligere litt forskjellige steder. Men nå de siste årene har vi slått oss litt til ro i Fyllingsdalen, som ligger noen minutters kjøring unna Bergen Sentrum.

Her trives vi veldig godt fordi det er sentralt, det er kort vei til skog og fjell, og kort vei til jobb og barnehage.

Jeg er utdannet frisør, og allerede på frisørskolen har design, form og farge vært en stor lidenskap og styrke. Å evne å forestille seg resultatet av form og fargevalg er spennende og nødvendig for å lykkes.

Da jeg tilslutt måtte gi slipp på barndomsdrømmen min om å bli kjendisfrisør, grunnet varig idrettsskade, var ikke drømmen om egen business som interiørkonsulent og boligstylist langt unna.

Jeg fant ut hva og hvordan jeg skulle få godkjent utdanning i faget og startet høsten 2016.

Ca samtidig startet jeg instagram kontoen min « Interior.by.kathe» og viser frem mine prosjektet der.

Interior.by.kathe

Instagram kontoen av.kathe har vokst mye siden det, og jeg ligger nå på rundt 63 000 fantastiske og engasjerte følgere som heier, komplimenterer, inspirerer og ønsker tips og råd fra meg.

I tillegg er jeg også en «snapper» under navnet «By.kathe» men er også fast snapper hos «instahomes» hvor jeg har vært siden snappen ble startet. Jeg har også fått gjestesnappet hos blant annet «Mahoom4you» som jeg syns er skikkelig gøy og gir meg mye motivasjon og glede i hverdagen.

Det er viktig for meg å være aktiv og tilstede på sosiale medier, og gleder meg over alle som engasjerer seg, ønsker samarbeid, invitasjoner til events og forespørsler om å bli presentert i ulike magasiner.

Her er noen av mine bilder som har blitt delt i magasiner.

Boligdrøm


G&G Magazine

Min signatur.

For å bygge et godt varemerke, tenker jeg at man bør våge å skille seg litt ut fra mengden, for å bli gjenkjent og lykkes i større grad i konkurranse med andre.

Hva er min? I mine prosjekt er det alltid ett eller flere innslag av sort, tre, gull og gjenbruk - spesielt av dekorelementer som får «ny drakt» som løfter helheten, tilfører glam og ikke minst være litt «one of a kind» - uten at det nødvendigvis skal koste skjorten.

Jeg kan her f.eks vise litt fra vårt soverom i vår forrige bolig.

Her malte jeg hele rommet sort, teipet en slags «sengegavel» som ble hvit og så hadde jeg noen bilderammer i forskjellige størrelser som jeg spraymalte og laget nattbord hyller og speil av. Så dette kostet meg ca 350 kr totalt.

Andre ting jeg har endret «drakt» på er i walk-in garderoben vi har i huset vårt nå. Stengene man henger kleshengere på kunne man bare få i mørk grå eller hvit, og ingen av de passet egentlig noe særlig inn i vår garderobe, så da løp jeg ut og kjøpte en gullspray, sprayet alle stengene og garderoben ser så mye bedre ut bare etter 49 kr på europris.

Så jeg går alltid med ett åpent sinn på bruktbutikker, for finner jeg en råstilig skål eller dekorgjenstand som ikke passer inn slik den er, så er det faktisk bare til å gå hjem å male/spraye den i akkurat den fargen som passer best hjemme hos meg.

Hvordan style kjøkkenet

Det jeg elsker med vårt kjøkken er at det finnes uendelig med muligheter. Når jeg skal style kjøkkenet mitt så fjerner jeg alt, slik at jeg får ett helt nytt «blankt lerret» å jobbe ut ifra.

Jeg får ofte høre når jeg har venner hjemme hos meg, hvordan i all verden jeg klarer å dekorere kjøkkenet mitt siden det er så stort og åpent. Kanskje du har ett stort kjøkken? Kanskje du føler at hver gang du kjøper ny dekor til kjøkkenet så «forsvinner» det litt bort blant alt det andre.

Klikk for større bilder!

Hvis du har den utfordringer så skal jeg være litt grei med deg og gi deg noen enkle tips til hvordan du kan style kjøkkenet ditt, uansett om det er lite eller stort.

Så her har du Kathe sine 10 tips til hvordan du enkelt kan style kjøkkenet.

1. Rydd vekk alt fra kjøkkenbenk, hyller og kjøkkenøy.

2. Se for deg hvilken årstid, farger eller anledning det er.

3. Hva har du å bruke av farger, pynt blomster og kjøkkenmaskiner?

4. Se for deg ett bilde i hodet hvor du velger deg max 3 hovedfarger + 1 farge til små blikkfang.

( Dette er rett og slett bare fordi det ikke skal bli rotete. Farger er kjempefint, men jeg personlig syns det er mest behagelig om det er få farger som harmonerer godt sammen.)

5. Lag deg forskjellige «stasjoner» på kjøkkenet, og begynn gjerne med vasken.

Såper, kluter, vaskekost og kanskje noen lys. Se at fargene blir slik du hadde sett for deg på forhånd. Hvis ikke så finnes det uendelig med farger i både spraylakk og maling som kan brukes for å oppnå akkurat de fargene du så for deg. (Spraybokser og maling er i hvert fall flittig brukt her hjemme.)

6. Begynn fra venstre og plasser de høyeste gjenstandene fra venstre mot høyre.

( Trefjølene på mitt kjøkken er ett eksempel på dette.)

7. Sett gjerne sammen 3 ting eller mer for å få litt helhet.

f.eks:

- 2 lysestaker og en dekorfigur.

- 3 skjærebrett og en sitron/lime.

- 2 krydder og en fersk urte.

8. Ha gjerne fremme ting som gir deg positive følelser og som gir deg lyst til å lage mat.

f.eks:

- Krukker med forskjellige kornblandinger, knekkebrød eller pasta.

- Ett fat med masse ferske gulerøtter.

- En skål med masse friske grønne druer.

- Lekre skjærebrett.

9. Ikke overmøbler slik at du må flytte ting for å begynne å lage mat.

Hvis mulig, ha en hylle for å få ting litt vekk fra benkeplaten.

Tips: det er også mulig (noen steder) å få benkeplaten ekstra dyp, da kan du alltid ha masse pynt fremme mens du lager mat.

10. Det finnes ingen regler, husk at det er du selv som skal trives på kjøkkenet ditt.

Hvor finner jeg inspirasjon

Jeg finner mye inspirasjon på instagram, det er vel den appen jeg bruker mest tid på. Det finnes så utrolig mange fine hjem der ute og jeg elsker å bli inspirert og få nye ideer av å blade meg igjennom nyhets feeden min på instagram.

Men jeg henter mye inspirasjon fra andre steder også, blant annet elsker jeg å gå på Ikea. Ja jeg syns veldig mye av det de har er voldsomt og altfor mye farger og mønster... men jeg liker veldig godt måten de får vist frem «helheten» av produktene de selger ved å lage hele rom man fysisk kan gå inn i og se. Det er mange lure ideer og hente og syns de er flinke til å fornye seg.

Hotell jeg besøker henter jeg også mye inspirasjon fra, kjøpesentre kan også gi meg mye inspirasjon (Jeg elsker f.eks nye Lagunen her i Bergen) og så finner jeg mye inspirasjon fra Hagesentre.

Merker jeg bruker mye og som gir meg hjerter i øynene er Slettvoll, Artwood, Halvor Bakke sine produkter hos Bohus og Magnor, Mille Moi og Lama. Dette er også møbler og interiør som ikke «Går av moten» som man må kjøpe nytt ofte. Derfor unner jeg meg av og til litt dyrere ting som jeg kan ta vekk når jeg er lei, og hente frem igjen etter en stund og da er kvalitet og utseende fortsatt like fint.

5 Fordeler ved å være en instagrammer:

- Jeg holder hjemmet ryddigere og renere - enn om ikke.

- Jeg blir «pushet» til å stadig gjøre raske små og store endringer i hjemmet - som gjør at støvet ikke får lagt seg.

- Å omgi seg i trivelige omgivelser og pene ting - frigjør lykkehormoner som gjør oss glad.

- Jeg får muligheten til å inspirere andre til å få det pent hos seg.

- Jeg knytter bånd og nettverk med utrolig mange utelukkende positive mennesker med samme interesse for interiør som jeg har.

Til slutt som en avslutning tenkte jeg å dele mine beste tips til hjemmet.

Jeg får veldig ofte spørsmål av mine følgere om jeg kan tipse om hvordan man kan dekorere kjøkkenet, hvordan jeg setter sammen farger, hvordan jeg får den røde tråden gjennom hele huset.

Så nå har jeg skrevet ned noen av mine beste tips til dere og håper det kan være til hjelp.

Mine 5 beste tips til hjemmet

- Bruk samme farger, tekstiler og teksturer i alle rom i huset, og sett det sammen på nye spennende måter i de forskjellige rommene.

- Gjør hjemmet ditt personlig med bilder, tekstiler eller gjenstander som betyr noe for deg, men lag «nye drakter» på de for å få de til å passe bedre inn med din stil. Bilderammer, spraylakk, sy om eller bare la de være som de er for ett blikkfang

- Få større møbler av god kvalitet i nøytrale farger hjelper til med å få en god «base» i rommet og ved hjelp av tekstiler, blomster eller annen dekor kan du endre hele stilen og følelsen på ett blunk.

- Sett sammen i grupper. For at hjernen vår skal lese en god historie når vi kommer inn i ett hjem, er det viktig at man setter punktum. Dette gjør man ved at man grupperer ting i rommet. Bilder, blomster, dekor og tekstiler bør bli satt sammen i grupper enten på vegg, bord eller hyller. Lag en bildevegg innenfor ett gitt område istedenfor henge bildene på en bein linje over hele rommet.

- Dekorer kjøkkenet med ting du faktisk bruker, og som ikke må flyttes på hver gang du skal bruke kjøkkenet. Trefjøler, krydder, og ferske urter/ grønnsaker kan virkelig gjøre hvilket som helst kjøkken ti ganger bedre.

Så da ønsker jeg å takke for at du tok deg tid til å lese litt om meg, mine tanker og vårt hjem.

Følg meg gjerne videre på instagram 


Kathe Løseth.