En liten Julehilsen fra Mahoom ambassadør Benedicte Hoddevik - God jul til alle

17.12.2021

God jul alle sammen! Mitt navn er Benedicte Hoddevik, eg er 22 år og bor i ei lita bygd ilag med samboeren min Alexander og valpen vår Tico. Det er snart to år siden vi kjøpte huset vårt så vi har vår andre jul i huset. Allerede når sommeren er over så starter eg å bli sykt giret og gleder meg til jul! Men juletiden en også en ekstremt stressende tid med alt som må gjøres. Så eg prøver å gjøre den så koselig så mulig med julepynt, musikk, hyggelige selskaper med venner og filmer.

Når det kommer til julepynten så liker eg rødt med innslag av sølv og hvitt. Eg er også veldig glad i nisser og kommer nok til å ende opp med en hel nissefamilie etter noen år. Favoritt pynten min er en stor julestjerne vi har fra Lady Burk som er hele 80 cm i diameter! Også syns eg også nissene som henger bakpå stolene våre er så fine. Eg var veldig redd for at valpen vår på 6 måneder skulle tygge på og ødelegge mye av pynten vi har men overraskende nok har han ikke rørt noe!

21 desember skal eg ha mitt første julebord med skikkelig julemiddag med noen venninner og eg gleder meg! I fjor skulle eg egentlig lære meg å lage julemiddag men eg ble sittende å se på tre nøtter til askepott og reisen til julestjernen istedenfor så det gikk ikke helt som planlagt. Heldigvis er vi tre som skal lage julemiddagen så vi skal nok klare det.

Eg elsker og bake, og i julen baker eg ett brød som vi kun lager i julen siden det skal være litt spesielt. Det er ett fantastisk nøttebrød som eg også baker og gir til familie. Denne oppskriften må bare prøves! På julaften har vi alltid en skikkelig god julefrokost med hjemmelaget brød, kakao og absolutt alt pålegg man kan tenke seg!

Nøttebrød

150 gram valnøtter

150 gram paranøtter

5 ss tine smør

4 dl vann

1 pakke gjær

1 ts salt

1 ss sukker

500 gram hvetemel

eggpensling

I stekeovnen på 220 grader i 35-40 min. Hakk nøttene grovt. Smelt smøret. Tilsett lunket vann og gjær. Rør i salt, sukker, og mel til en glatt og fin deig. Hev deigen til dobbel størrelse. Bak ut to brød. Etterhev på ett lunt sted, pensle med egg og stek brødene.

Denne julen skal feires hos mamma og pappa ilag med søsteren min og hennes familie så det blir utrolig koselig. Eg håper dokke får en fantastisk jul og godt nytt år!