En forkjærlighet for DIY og gjenbruk

24.10.2018

Tekst og foto: Elisabeth Kvinnsland

Mitt navn er Elisabeth og jeg bor i en enebolig i Sandnes med min samboer Frank og våre barn Casper (6) og ida (1). Her flyttet vi inn for ca 1 ½ år siden. Det tok ikke langt tid på visningen før vi skjønte at dette var et perfekt hus for oss. Alt på et plan, store gode rom og en fantastisk hage, noe som er veldig praktisk når man har barn. Huset er et gammelt funkishus fra 1960 med en hoveddel og en nyere påbyggdel på totalt 200 kvm. Hagen var nok det som appellerte mest til oss, en hage på 1,4 mål, helt skjermet for innsyn og som grenser til skogen.

Personlig hjem

Vi ønsker at vårt hjem skal være et personlig hjem som vi kan leve og bo i. Ting skal ikke være perfekt og det er jo det som gir det sjarm og gjør det hjemmekoselig. Jeg tenker også at et hjem skal gjenspeile dem som bor der så vi innreder med møbler og interiør vi liker og det blir ofte ganske tilfeldig hvordan ting kommer på plass. Vi er ikke så opptatt av trender og med følge en bestemt stil, det viktigste er at interiør og møbler harmonerer og vi blander ofte nytt og gammelt for å skape en unik og personlig stil. Vi er ganske møysommelige med bruk av farger i møbler og interiør. Fargepalletten hjemme hos oss går i sort, hvitt, grått med innslag av grønt og blått. Naturelementer som tre og stein er også mye brukt.


Vi har nå bodd i huset i 1 ½ år og har kun gjort estetiske forandringer. Huset er gammelt så vi må nok pusse opp kjøkken og bad på et tidspunkt, men det er ingenting som haster. En av de store endringene vi har gjort, er å gjøre om den ene stuen i påbyggdelen til hoved soverom. Rommet er på ca 30kvm så her fikk vi plass til både en stor seng og en stor garderobe. Garderobeløsningen vår er fra IKEA og her har vi plass til alle klærne i både garderobeskap og kommoder.


Gangen vår har nok fått den største forvandlingen med ny garderobeløsning og ny farge på veggene. Jeg ville prøve noe nytt og ville ikke ha et stort garderobeskap så da ble det en åpen løsning med en grein vi fant i skogen som oppheng for jakker. Under den har vi satt inn IKEA kjøkkenskap med uttrekk skuffer som funker perfekt til oppbevaring av klær og sko. Fargen på veggen er blitt en av mine store favoritter, dette er en svært anvendelig farge som passer til de fleste andre kulørte farger og den står i flott kontrast til messing detaljene vi har på knagger og kleshengere. Fargene som er brukt i gangen er Elegant og Letthet fra Jotun.


Interiør og innredning 

Interiør og innredning har de seneste årene blitt en stor hobby og vi lager mye av interiøret og møbler selv. Vi er også veldig opptatt av gjenbruk, så hos oss får gamle møbler nytt liv med litt maling eller ved å gi dem en ny funksjon. Vi har hatt flere diy prosjekter på gang det seneste året og spesielt ute i hagen hvor vi blant annet har bygd lamper, blomsterkasser og utemøbler.

Uterommet

Uterommet vårt har blitt til etterhvert, jeg tenker at man ofte må bo seg litt til før man ser hva som funker. Så i vår fikk terrassen en liten «makeover» med nye møbler og løsninger. Vi hadde noen gamle utemøbler som fikk nytt utseende med nye IKEA puter. Vi hadde også et gammelt hagebord som ble gjort om til en benk. Det nye hagebordet ble da et fint pallebord bygd av europaller som vi satte hjul på. Ved spisebordet bygde vi en blomsterkasse med espalier for å kunne dekke veggen bak spisebordet med eføy. Eføyen er et friskt innslag til det ellers sorte eksteriøret. I denne kroken henger også min favorittstol som jeg tok med meg hjem fra en tur til Nederland.


Spiseplassen under tak blir mye brukt i sommermånedene. Lampen over spisebordet er en av våre DIY prosjekter og den lyser så fint opp på kvelden. Denne kan også brukes til å sette lys eller planter på som er veldig dekorativt. Bordet og stolene er fra JYSK og hageslangen fra Garden Glory fikk jeg i innflytningsgave.


Hagestuen

Favorittplassen vår ute må nok være hagestuen vår. Den er bygd av lekablokker og plastbelegg, og treverket er omkranset av eføy som skaper en lun og koselig atmosfære. Her har vi innredet med møbler bygd av europaller og sofa putene er bestilt og sydd på mål. I bordet er det ildsted, så her sitter vi tørt og lunt selv på de våte og kalde dagene. I hjørnet mellom sofaene er et avlastningsbord som er en gammel kabeltrommel som vi fant på finn.no. Her har vi også pyntet med lykter, lyslenker, planter og masse puter.


Instagram og Pinterest 

Jeg bruker Instagram og Pinterest aktivt for å finne inspirasjon og for å være en inspirasjonskilde til andre. Jeg liker godt hjem som er litt utenom det vanlige, som ikke bare følger trendene, men som har en personlighet og som gjenspeiler de som bor der. Viktigst av alt skal hjemmet være et fristed, et sted til familie og venner og et sted som man skal trives og bo i. For meg er det noen ting som gjør at vårt hjem føles hjemmekoselig og en av dem er å innrede med planter. Jeg har grønne planter i alle rom og de er både dekorative og frisker opp interiøret. En annen måte å skape en hjemmekoselig atmosfære er å innrede med hjemmelagde møbler og interiør. 

Det finnes mye inspirasjon og ideer på «gjør det selv prosjekter» på nettet som man enkelt kan få til selv. Gjør det selv prosjekter kan jo også være å blåse nytt liv i gamle ting, ved å gi et møbel en ny funksjon eller utseende med litt maling. Det viktigste av alt er nok å tenke på hvordan man selv vil ha det, hvilke bruksområder man trenger og ikke minst være litt vågale og tørre å gå litt utenfor boksen når det kommer til innredning og interiør. Vil du se mer bilder av hjemmet vårt finner du meg på instagram, https://www.instagram.com/elisabeth_kvinnsland/


Instagram: https://www.instagram.com/elisabeth_kvinnsland/

Se alle mitt vakre hjem reportasjer: https://www.interiorbutikker.no/mitt-vakre-hjem/