Drømmehuset fra Norske Hus 

27.12.2019

Tekst: Siv Helene. Foto: @villavandilla 

Mitt navn er Siv Helene. Jeg er 27 år og bor i Holmestrand i Vestfold, sammen med min samboer og våre to barn på 2,5 og 5,5 år. Jeg jobber som Barne og ungdomsarbeider, og på fritiden har jeg stor interesse for interiør.

Den 04.12.2016 kjøpte vi en tomt på et helt nytt byggefelt som heter Solsiden. Et fint og sentralt sted som lever fult opp til navnet. Vi viste veldig godt hvordan type hus vi ønsket oss, så det tok ikke lange tiden før vi hadde bestemt oss for det flotte huset Alfa fra Norske Hus. Selv om huset i seg selv var ferdig tegnet var det mange avgjørelser vi måtte ta. Alt fra hvordan vegger vi ville ha, gulver, vinduer, dører, peis og innredninger. Veldig spennende, men også krevende.

Tidlig i Mai 2017 begynte vi å bygge. Dyktige snekkere fra Tyiri bygg sto virkelig på å gjorde en fantastisk innsats. De holdt oss oppdatert hele tiden, og vi hadde et fint samarbeid. I Juni 2017 var huset blitt tett og allerede i slutten av Oktober begynte vi å flytte inn. Det var da min interesse for interiør virkelig utviklet seg til et helt nytt nivå. Jeg skulle være så heldig og få innrede et helt hjem. En utrolig spennende utfordring sto i vente.

Nå har vi bodd i huset vårt i ca 7 måneder og er kommet godt på vei. Det er fremdeles flere ting på ønskelisten, men det og møblere og style et helt hus koster både tid og penger.

Stuen 

Stuen vår er stor og luftig med mange vinduer som gir et godt lys. Grå lift gardiner fra Kid på alle 9 vinduene i hele 1 etasje gir et fint helhetsinntrykk, og passer fint til gråfargen på både gulv og sofa. Små og blå detaljer går igjen i alle rom og gir en rød tråd igjennom hele huset.

Klikk for større bilder!

Kjøkkenet 

Kjøkkenet vårt heter Herregård og er fra Sigdal. Et lys og pent kjøkken med et tradisjonelt utseende. Mange store skuffer som gir god oppbevaringsplass, og en ordentlig solid benkeplate som tåler det alle meste. Overskap hele veien med spotter under, og en god taklampe gir godt arbeidslys under matlagingen. Her tilbringer vi mye tid og trives veldig. Både oppvaskmaskin og kjøleskap er pent gjemt bort bak de fine frontene. Noe som gir et ryddig utseende


Spisestuen 

Vi valgte en litt større spisestue, Zermatt fra Bohus, med plass til 8-10 personer. Her nyter vi alle måltider med venner og familie. Et flott møbel og samlingspunkt.

Barnas rom 

Jentene har egne prinsesserom hvor de trives veldig godt. Hvite vegger, rosa detaljer og smarte oppbevarings møbler fra Ikea. Senger med skuff under og flere store kommoder. Alle leker har sin plass, noe som gjør det enklere for barna og holde orden selv. 

Tv stue 

Oppe i 2 etasje har vi en egen tv stue med utgang til en liten balkong med utsikt over nabolaget. Lyst og fint rom med to vinduer og dobbel verandadør. Her ser jentene ofte på barne tv og koser seg med lørdagsgodt. 

Soverom 

På soverommet har vi god plass til både seng, nattbord og oppbevaring av klær, sengetøy, gardiner osv. Et lyst rom som alle de andre rommene, med vindu mot friområdet.

Et mål om helhet og balanse 

Jeg har et mål om og få til en helhetlig stil og fin balanse. Det at grått gulv og hvite vegger, detaljer i blått og sølv går igjen i alle rom gir en helhetlig følelse. Samme stil i alle rom.

Instagram : @villavandilla

Når jeg opprettet instagram kontoen min var det for og dele selve byggeprosessen med andre i samme situvasjon. Men etter som vi begynte å flytte inn, kom det stadig flere kommentarer om å få se mer enn bare utsiden av huset. Positive tilbakemeldinger fra flotte følgere fikk meg til å fortsette. Det at noen kunne finne inspirasjon i vårt hjem var veldig spennende. Selv har jeg mange flotte kontoer jeg følger fast å henter mye fin inspirasjon fra, som feks : @fru_ingvaldsen74, @mitthus22, @interiorstyle_byme, @linnmahome og @vaarthjem. De har alle sammen lekre kontoer som er verdt og se på .

Takk for meg

Tusen takk for at du leste. Ønsker du og følge meg videre finner du meg på @villavandilla.  Der får du følge alle våre kommende prosjekter. Store som små . Hjertelig velkommen !

- Siv Helene Olsen