Den amerikanske boligdrømmen i Norge

26.01.2019

Hei!
Så hyggelig at du titter inn her hos meg! Jeg vil begynne med å presentere meg, slik at dere får kjennskap til meg som person. Mitt navn er Eileen Stulen Thorstensen og jeg bor sammen med min samboer Stian og pusen vår Cherie i en enebolig lokalisert på Bunesåsen i Bamble. Jeg står bak Instagram kontoen @eileenstulen som i skrivende stund har 141.000 følgere. Jeg har en brennende stor interesse for interiør, bolig og hjem, noe som gjenspeiler seg veldig i min konto. 

Vårt hjem skiller seg ut stilmessig i forhold til landet vi bor i. Vi har store ruvende møbler og jeg liker følelsen av eksklusivitet og glamour i hjemmet. Jeg er langt fra å kunne kalle meg «minimalistisk». Jeg elsker det minimalistiske hos andre og er fascinert av dem som greier å holde de rene linjene i sitt hjem. Men hos oss er det ingenting som bærer preg av minimalisme. Jeg beveger meg mye mer inn i kategorien «maksimalisme» og hos oss kan du forvente å se ruvende dekor satt sammen i et miljø av grønne planter og store møbler.

I dag tenkte jeg å ta med dere på en tidsreise som til slutt forklarer hvordan jeg har endt opp med å jobbe 100% med sosiale medier og som interiør influenser. 

USA - En inspirasjonskilde 

Jeg ser på USA som mitt andre hjemland. For ikke bare har jeg bodd og gått på skole der, men i tillegg har jeg vokst opp med at min norske tante og onkel har hatt sitt hjem og vært bosatt både i Indiana og i Arizona. Som den nære familien vi er så reiste vi så ofte vi kunne bort for å besøke dem. Så langt tilbake jeg kan huske har vi tilbragt sommere og ferier i USA. Noe jeg husker spesielt godt var første gang jeg satte mine ben i det nye hjemmet til tante og onkel i ørkenstaten Arizona. Jeg tror jeg var 15 år. Huset var lokalisert i et veletablert og flott nabolag, med store kaktus bed på utsiden. Fargen på huset var Nevada (beige) og den sto i stil med både landskapet og alle de andre husene i dette nabolaget. Plenen og buskene var meget flott friserte og alle detaljene helt ned til dekorstenene i bedene var rene, hvite og delikate. Det var murt opp en flott passasje inn til den store hvite døren som ledet inn i et av de fineste og mest delikate husene jeg noen gang hadde sett. 

Klikk for større bilder

Jeg husker så godt dette inntrykket og hva det gjorde med meg. Alt var stort, det var høyt under taket, delikate jordfarger overalt kombinert til hvite slette vegger. (Jeg er veldig opptatt av jordfarger). På kjøkkenet sto det et massivt side by side kjøleskap og i senter sto det en ruvende flott kjøkkenøy, med en rekke tilhørende barstoler. Fliselagte benkeplater og høystrakte kjøkken-skaper var detaljer som jeg bet meg spesielt godt merke i. Overraskelsen når jeg så soverommet jeg skulle sove på var intet mindre. Store vinduer med hvite lameller og et eget bad. ET EGET BAD. Til meg? Som var.. gjest? Altså jeg var henrykt og har aldri noen gang sluppet ideen om at ALLE Master bedrooms bør ha sitt eget privat bad, sitt eget walk in closet og at alle gjester også bør ha sitt. Ikke bare er det pent, men også praktisk. På gulvene inne på soverommene var det lyse vegg til vegg tepper i en perfekt kremhvit nyanse. Som 16 år gammel var ideen bak min bolig sådd dypt inn i sinnet. Nettopp derfor vil du som følger meg, se at mange av tingene jeg nettopp har nevnt, også gjenspeiler seg i vårt hjem i dag.


Nytt hus

8 august 2013 i et hefitg tordenvær overtok Stian og jeg vårt hus. Dette huset hadde vi kjøpt sammen, og vi falt begge for beliggenheten. Helt på toppen av en vestvendt ås med utsikt over Eidangerfjorden og isbyen Brevik. Ca 10 minutter fra Idylliske Langesund og med en utsikt man nesten bare kan drømme om. Dette ble vårt hjem og vi var i ekstase. Men vi hadde en lang reise foran oss.  


Totalrenovering

Et totalrenoveringsprosjekt begynte og som den interiørfrelste sjelen jeg var (er) så hadde jeg stor planer for dette huset. Jeg tror nesten jeg tok pusten fra både svigerfar og Stian med noen av visjonene mine. For det skal sies, jeg skjønte nok ikke hvor mye arbeid det faktisk er å pusse opp, ei heller å totalrenovere. Vi var veldig heldige med utrolig god hjelp fra familie og venner. Vi brukte noen uker på å rive, rive og atter rive før vi kunne begynne å bygge opp igjen. Den ene containeren etter den andre ble fylt og huset nærmet seg til slutt et tomt skall. Og en ting man kan være helt sikker på når man står foran slike prosjekter, det er at det kommer til å dukke opp uforventede ting underveis, og det ene drar med seg det andre. Men som oftest er det alltid løsninger og i felleskap ordner det meste seg. Jeg er veldig takknemlig og glad i dag for at jeg lyttet på gode råd fra familie og venner som hadde gjort dette før oss og som hadde litt mer erfaring. Uten dem hadde mange ting sett annerledes ut her, og jeg vet at jeg hadde angret bittert. Så å lytte til andre sine erfaringer og råd, det er virkelig viktig! Men for en tid, for en jobb og for en spennende reise det er å totalrenovere et hus! Jeg kommer til å bære med meg både erfaringen og opplevelsen resten av livet. 

22 desember samme år flyttet vi inn. Flytteeskene sto til taket og det var mildt sagt fullstendig kaos rundt oss. Men juletre skulle på plass og julepynten skulle se dagens lys! Vi feiret vår første jul i huset vårt og jeg husker enda den store gleden ved å sove der første natten. På vårt eget «Master bedroom», med privat inngang til walk in closet og tilhørende bad. Jeg følte at den amerikanske drømmen var virkelighet, i Norge. 

Instagram og Blogg

Etter hvert som vi ble ferdige med huset, startet en annen type hobby. Interessen for å ta bilder blomstret og jeg opprettet meg en egen Instagram profil under navnet «Sweethomeliving». Jeg delte noen interiørbilder fra før og etter oppussing av huset vårt, og jeg delte minimum et bilde hver dag. Jeg husker enda jeg rundet 1000 følgere og hvor stolt jeg var. Etterhvert ble det 1500 følgere og sakte, men sikkert så gikk følger kurven gradvis oppover. Etter ca 1 år hadde jeg 10.000 følgere. Og lysten på å fortsette å dele ble bare større og større. Jeg husker godt verdens største Instagram profil innen interiør delte mitt bilde, og det var noe av det sykeste jeg hadde opplevd! (Inspire_me_home_decor har i dag over 5 millioner følgere verden over!). Det var på dette tidspunktet jeg fant ut at jeg måtte utvikle meg og reiste rett opp til fotobutikken og kjøpte meg et speilrefleks kamera, et stativ og et objekt. Og i samme moment startet jeg min egen blogg. Jeg blogget lenge og var innom flere forskjellige plattformer. Men i dag har jeg basert meg fast, trygt og godt på www.eileenstulen.org og stortrives der. Det kameraet jeg kjøpte har tilsammen tatt over 100.000 bilder inne i dette huset. Det er ganske sprøtt å tenke på. 

Endret Profilnamn

Noen år senere endret jeg profil og bloggnavn til @Eileenstulen. Jeg fikk lyst til å vise litt mer enn bare hus & hjem, og følte at jeg ble litt fastlåst av min egen tittel. Men Sweethomeliving og merkevaren rundt det navnet, kommer alltid til å følge meg, uansett. For til syvende og sist så er det SWEET HOME LIVING det hele handler om. Det å skape et hjem, med en trygg tilværelse og tilbørlighet er noe som betyr meget mye for meg. Hjemmet vårt er vår safe sone, og det skal bære preg av menneskene som bor der. 

Stilendring

Når jeg begynte å dele bilder i 2014 skulle alt være hvitt. Vi valgte lyse parkett gulv og lyse vegger. Sofaen, bordet, spisestuen ja absolutt alt skulle være hvitt med innslag av rotting og rosa blomster. Sammen med meg og tiden så har stilarten endret seg her hos oss. Noe som egentlig er ganske naturlig. 

Jeg liker fortsatt at omgivelsene er lyse, men jeg kan godt ha innslag av svarte møbler og tekstiler. Jeg har gått ut av telling på hvor mange ganger jeg har malt stuen, men tror det er 7 eller 8 ganger på de årene frem til i dag. Jeg har testet ut brun farger i mange nyanser, og klør alltid i fingrene etter å prøve noe nytt. Og ommøblering det skjer oftere enn hos flok flest. Heldig er jeg som har en tålmodig mann som hjelper meg med alle disse innfallene og som godtar at huset vårt stadig endrer seg litt! Det jeg syntes er litt fascinerende er at jeg har det siste året fått øynene opp for at det faktisk eksisterer andre farger enn beige og brunt. Jeg har malt kjellerstuen i Deco Blue, og vurderer en dyp grønn farge i yttergangen. Men vi får se. Stay tuned! 

Reisen har tatt meg til

Nå sitter jeg her i 2019 og har et følgertall på 141.000. Noe som er fantastisk. Nesten litt stolt er jeg! På ærlig og redelig vis har kurven pekt oppover i alle år, og det er utrolig gøy! Jeg blir nesten litt satt ut av at så mange mennesker ønsker og følge meg! Jeg setter pris på hver eneste en, for i dag er det veldig mange dyktige influensere i interiørverden og konkurransen er tøff! Men samtidig vil jeg legge til at å logge meg inn på Instagram er en av de hyggeligste tingene jeg gjør! Jeg har møtt så mange flotte mennesker, jeg har vært på flere Insta treff, ulike eventer, jeg har dannet vennskap som er veldig sterke, og det er aldri en negativ tone eller sure miner. Vi heier på hverandre og backer hverandre opp! ET fantastisk miljø og være del av! 

Mahoom

Sommeren 2018 skjedde det noe uforventet og noe som skulle vise seg å bli en stor mulighet for meg. Via en god venninne kom jeg i kontakt med en lidenskapelig engasjert Grunder (Frode Bjørnevik) som utvikler en helt ny bolig og interiør applikasjon. Jeg fikk også tilgang til å bli med å teste ut denne applikasjonen, som heter heter Mahoom. Etter en stund hvor jeg hadde testet den ut aktivt og gitt mine tilbakemeldinger, bestemte Frode seg for å kjøre til Porsgrunn hvor vi hadde et hyggelig møte. Han presenterte seg og forklarte sin visjon og tanke bak Mahoom. Jeg presenterte meg og hva jeg sto for, og etter dette møtet har vi jobbet aktivt sammen daglig. Jeg har nå blitt en del av hans team, Team Mahoom, noe som jeg syntes er helt rått!! Jeg er med på å utvikle en helt ny bolig og interiørapp sammen med en fantastisk gruppe dyktige mennesker! Mahoom er i skrivende stund den største delen av min jobb. Ved siden av Mahoom jobber jeg med Instagram, blogg og driften av mitt eget firma. Jeg ELSKER å være med på en slik lærerik og spennende reise med disse flotte menneskene! Hver eneste dag lærer jeg noe nytt, og jeg er med i et team som både inspirerer og engasjerer! 

Cadell Design

Ikke lenge etter kom jeg i kontakt med de dyktige eierne bak den fantastiske butikken og Showroomet Cadell Design i Stavanger. Cadell Design er ledende innenfor interiørdesign og de tilbyr møbler og dekor, samt profesjonell boligstyling til deg som privatperson eller til din bedrift. De fører møbler akkurat i min sjanger og jeg sitter daglig og studerer alle de lekre produktene de tilbyr i sin nettbutikk. Da jeg (dessverre) bor i motsatt ende av landet er det ikke ofte jeg kan besøke Cadell, men i februar har jeg bestilt meg flybilletter og skal endelig ta turen til det 800 kvadrat meter store showrommet og hilse på de to hyggelige damene jeg daglig er i kontakt med! Det gledes!! 

Cadell Design designer og produserer møbler og dekor selv, men de importerer også møbler fra noen av de flotteste og mest eksklusive merkene i verden. Jeg er stolt over at jeg, som den eneste i Norge, får representere deres flotte high-end møbler og ha et såpass tett og stort samarbeid med dem. 2019 kommer til å bli et magisk år som byr på store muligheter og nye utfordringer. Jeg gleder meg til et strålende 2019 sammen med Cadell Design som etter min mening er den fineste butikken i Norge. 

Boligstyling

På tampen av 2018 gjennomførte jeg også min aller første boligstyling. Et stort flott hus I Langesund skulle selges og jeg stylet det klart til fotografering og visning. Kort fortalt så gav dette mersmak, og jeg vurderer sterkt å tilby dette som en tjeneste via mitt firma i fremtiden. 

For å avslutte

Jeg kunne skrevet en hel bok om denne reisen og min interiørlidenskap, men jeg skal runde av denne reportasjen veldig snart. Først vil jeg si at jeg er ydmyk og veldig stolt over at noen trykker seg inn og ønsker å lese om vårt hjem og min reise på veien hit jeg er i dag. Og jeg vil benytte sjansen til å takke for at akkurat du følger meg og bidrar til alt det positive i min hverdag! Jeg smiler fra øre til øre og er så takknemlig! Tusen takk for meg! 

Tekst; Eileen Stulen

Instagram: @eileenstulen
Mahoom: Eileen Thorstensen
Snapchat: Ellemor30
Blogg: www.eileenstulen.org
Mail: EileenStulent@outlook.com