BySteira

18.07.2022

Har du noen gang drømt om noe du virkelig vil skal skje, men du har alltid funnet en unnskyldning for ikke å gjøre det? Dette fordi du faktisk ikke turte å følge drømmen din? Jeg gikk tom for unnskyldninger for å gjøre det jeg alltid har ønsket å gjøre, så da brettet jeg opp armene og startet mitt helt eget firma, nemlig BySteira.

Folk fortalte meg alltid at det krever mye for å få en bedrift i gang. Det er kanskje sant eller ikke, men til slutt opplever jeg at det ikke er noe mer eller mindre enn å "bare gjøre det". Hvis du først har bestemt deg, så er det viktig å sette seg delmål og mål som du kan jobbe for å oppnå. Jeg startet nettopp på denne fantastiske reisen som gründer, så jeg har fortsatt enormt mye å lære. Jeg vet ennå ikke hvilke barrierer jeg må ta for å lykkes, men jeg er full av inspirasjon og motivasjon til virkelig å få dette til og å sette merkevaren min BySteira på kartet. Jeg ønsker å nå ut, først og fremst i Norge, men etter hvert er utlandet er en stor drøm.

Jeg er en 26år gammel aktiv jente som har mange jern i ilden. Jeg er født og oppvokst i Lofoten og da sier det seg selv at jeg har en sterk tilknytning til naturen. Jeg har vandret uendelige mange mil over fjellene, utforsket de fleste strendene og selvfølgelig holdt meg oppe mange netter for å se den vakre og spektakulære midnattssolen. Jeg er veldig takknemlighet og har stor respekt for naturen, dette er også en av grunnene til at jeg ønsket å produsere designet mitt i et miljøvennlig material. Designet er laget av plantebasert plast noe som gjør det mer miljøvennlig. Dette valget er noe jeg står innenfor samtidig som jeg liker at det er norskprodusert.

I de siste årene har jeg gjort noen flotte renoveringsprosjekter, disse trakk mange mennesker som var interessert i meg og min stil. Det siste prosjektet var noe som kalles fromold2gold. Hver dag fikk jeg mange spørsmål fra mennesker rundt om i verden som ønsket å vite mer valgene som ble tatt i og underveis i prosessen. Hvordan, hvorfor og hva skulle til for å finne sin egen stil og tørre å stole på seg selv? Alt er jo «skummelt» og man blir fort sett på som «annerledes» hvis man gjør noe som ikke alle andre gjør. Jeg antar at dette kan ha gitt meg selvtilliten til å starte mitt eget merke. Vise folk at alt er mulig så lenge du tror på deg selv! I hovedsak er stilen min en kombinasjon av matt sort, eik og gull detaljer. Kombinasjoner med forskjellige farger og materialer er mulig, men jeg digger svart, eik og gull. Denne kombinasjonen gir meg en indre ro samtidig som det gir en følelse av luksus.

Etter at motivasjonen min hadde jaget meg til tegnebordet, visste jeg at jeg ville begynne med å lage noe som kunne skille seg ut, helst henge på veggen, men samtidig passe inn i alle hjem og i ulike rom. Jeg designet et sett med pyramider.

Inspirert av pyramidene i Gizeh begynte jeg å lage et sett bestående av tre pyramider i forskjellige størrelser. I stedet for en firkantet base, brukte jeg en sekskant som base for disse pyramidene. Denne formen gjør det slik at de ser ut som diamanter. Dette gjør at det kan passe inn både med rammer og speil i ulike former og fasonger. Kraften til disse pyramidene er at de også inviterer eieren til å være kreativ. Det er ikke bare en måte å henge dem på veggen på, men du kan bruke dem til å gi et personlig preg i hjemmet ditt. På min Instagram @bysteira kan du se noen eksempler. Jeg syns det er ekstra stas og setter stor pris på om kundene overrasker meg med nye ideer. Det er ingen ting som er rett eller galt, her er det bare fantasien som setter grenser. Dette designet er veldig lekent og allsidig, og det vil også være retningslinjen for fremtidige design av BySteira.

For øyeblikket fokuserer jeg hovedsakelig på det norske markedet, men hvis jeg vil få muligheten til å reise til utlandet, vil jeg definitivt gripe den og bygge videre i andre land. Foruten drømmen min om å starte denne BySteira, realiserer jeg også en annen drøm, og det er å reise verden rundt. Jeg vil gjøre horisonten bredere og la meg inspirere av andre kulturer. Følger du meg på Instagram vil du senere få se hvordan jeg vil være i stand til å kombinere disse to drømmene. Som sagt er det vel bare fantasien som setter grenser? Og jeg vet enda ikke hvor mine grenser stopper.

Alt jeg gjør, må ha et formål. Det må være en historie bak merkevaren, logoen og produktene mine, ellers føles det meningsløst å lage det. Mer om bedriften min kan du lese på nettsiden min, www.bysteira.com og hvis du lurer på noe, ikke nøl meg å ta kontakt. Jeg er tilgjengelig og svarer deg gjerne på dine spørsmål! Håper vi snakkes! Klem Henriette Steira / BySteira. 

Tekst og foto: Henriette Steira

"Dyp, mystisk grønntone. Fresh kontrast til den krittende hvite Chi for de som liker litt nye impulser. Vær vågal, prøv den sammen med 5180 Oslo? Eller koralltoner for å skape en litt uventet spenning mellom fargene. Fusion vil også fungere til en rekke grå og beige toner."

"Green Harmony er den perfekte naturlige grønntonen for deg som liker innslag av natur, varme tresorter og lune toner. Lekker til lune grå, beige. og greige farger."

I jakten på å skape et harmonisk og innbydende hjem, er belysning en av nøkkelkomponentene. Det er ikke bare funksjonelt, men det bidrar også til atmosfæren og stemningen i rommet. En pendellampe er et flott valg for å skape et fokuspunkt og gi rommet karakter. Og når det kommer til materialvalg, er tre et klassisk valg som bringer inn en...