Bygget drømmehuset fra Fiskarhedenvillan

05.01.2020

Tekst: Una Talakic. Foto: @nytalhjem

Mitt navn er Una Talakic, er 29 år og bor på Otta i Gudbrandsdalen. Jeg har samboer, er mamma til en gutt på 5 og stemamma til 2. Min identitet generelt, yrke og hobby her i livet er knyttet tett opp til fysisk aktivitet. Jeg elsker å utfordre mine egne grenser. Gjøre ting jeg ikke trodde jeg kunne, inspirere andre til å gjøre ting de ikke trodde de kunne.

Mitt store forbilde i livet er min mor. Hun likte å ha ting i orden, huset skulle være rent å ryddig men likevel hjemmekoselig. Jeg spurte henne hvorfor hun alltid tok frem støvsugeren eller moppen flere ganger i uken når de fleste vasker hus 1 gang i uken, hun svarte du skal få se når du får dine egne barn. Det fikk hun helt rett i. Da jeg ble gravid i en alder av 24 fikk jeg høre at de fleste gravide får noen uvaner, min ble vasking. Jeg fikk rett å slett støv på hjernen, tror ikke støvsugeren fikk fred en dag. Jeg brukte all min energi på vaske, holde ting i orden, flyttet på ting overalt til jeg selv ble fornøyd. Til slutt sa min mor at dette måtte jeg slutte med, det finnes en grense å jeg hadde gått altfor langt. Hun hadde nok en gang rett.


Drømmehuset fra Fiskarhedenvillan

Vi har flyttet inn i drømmehuset fra Fiskarhedenvillan som vi bygget i 2017 sammen med våre barn. Når husbyggingen var i gang startet vi med planleggingen av hvordan vi skulle møblere huset innvendig, vi merket fort at det ikke var så lett. Vi kom veldig godt i gang men kjørte oss etter hvert fast, det var da jeg tok kontakt med en interiørdesigner. Kan virkelig anbefale alle dette visst du sitter fast. for 5000 kr kommer du utrolig langt med en interiørdesigner. Hun gav oss flere tips om forskjellige nettsider vi kunne bruke og forslag til møblering. Hun laget også et illustrasjonsbilde av bad og stue og det var etter dette vi virkelig fikk motivasjon til å starte med møblering og detaljer av alle rom.

Prisen for Fiskarhedenvillan

Grunnen til at vi kjøpte ferdig hus fra fiskarhedenvillan er at selgeren er en venn av oss. John Ståle Kristiansen heter han. Huset har de ikke laget før men de sammenlignet det med et annet hus de hadde som heter "kungsörnen" . Huset er ca 340 kvm stort og er det største huset som fiskarhedenvillan lager. Fiskarhedenvillan kan vi trygt anbefale alle, hele byggeprosessen har vært smertefri og i orden. Vi brukte 2 lokale snekkere fra firmaet RM BYGG AS til å sette opp huset. De har gjort en helt enestående jobb for oss. De har løst alle utfordringene underveis på en utmerket måte. De satte opp hele huset på 10 måneder. Prisen på ferdig huset fra fiskarhedenvillan var 2.3 millioner og totalt med snekkere, rørleggere, flisleggere og elektrikere kom prisen på ca 5 millioner kroner. Dette er med grunnmur og grunnarbeid på tomten.

Egendesignet ferdighus

Vi fikk bestemme alt om hvordan huset skulle se ut både utvendig og innvendig, de hadde aldri laget dette huset før. Vi reiste til Sverige på hovedkontoret til Fiskarhedenvillan. Der tegnet vi kjøkkenet på deres kjøkkenavdeling, der hadde de alt av vareprøver slik at vi fikk sett og tatt på. Kjøkkenet var det rommet vi brukte lengst tid på for det var utrolig utfordrende å plukke ut fliser osv. Det er ballingslöv som er fiskarhedenvillan sin kjøkkenleverandør, i norge kaller de drømmekjøkken. Alle flisene som er i huset er fra modena fliser. De kostet litt ekstra men var av fantastisk kvalitet. Badet var det dyreste rommet i huset, til sammen ca. 400 000 kr.

Klikk for større bilder!


Instagramkonto: @nytalhjem

Vi handlet mye på nett og lagret til huset ble ferdig. Vi handlet mest fra bolia, rørkjøp, homeandcottage, classicliving, kroghdesign, bohus, ellos, sixbondstreet, og carpetvista, det var de mest brukte nettsidene. Jeg begynte da å titte på flere instagram kontoer som drev med interiør og fikk mye inspirasjon fra de. De som inspirerte meg mest var hanas_home, eileenstulen, gozdee81 og carinacasa. Disse damene hadde virkelig en stil som jeg likte utrolig godt og som minnet meg om min egen, lune og varme farger akkurat som jeg likte.

Jeg startet da min egen interiør konto på instagram, @nytalhjem først og fremst for å fortelle historien om vår husbygging. Men jeg merket fort at det var mange som var interessert i mine bilder og likte den stilen jeg hadde. flere og flere som dukket opp. etter bare 2 måneder hadde jeg over 20 tusen følgere. Dette gav meg motivasjon til å fortsette og utfordre meg selv på å hele tiden lete etter nye motiver. jeg fikk en ny og spennende hobby. Jeg har blitt kjent med så mange fine mennesker som driver med interiør og som har samme interesse. Selv om jeg aldri har møtt disse menneskene bak profilene så føles det ut som jeg har kjent dem en stund. Vi gir hverandre tips og motiverer hverandre.


Interesse for interiør og skape sin egen stil

I dag har jeg fått flere forespørsler om sponsing og samarbeid blant annet Daniel Wellington som jeg i dag samarbeider med. Jeg ligger nå på mellom 600000 -1 millioner eksponeringer per uke. Trodde aldri jeg skulle få så mange følgere på så stutt tid, men det er så utrolig spennende!

Instagrammen tar en del av tiden min, bruker ca 25 min fra jeg starter å gjøre klart til fotografering til jeg er ferdig. Ting skal flyttes på, lysene skal tennes og putene skal ligge riktig. Noen tror at det alltid er slik hjemme hos meg men det er det virkelig ikke. Med 3 barn i hus så skal det selvfølgelig være litt rot. Å det er lov! Alle trenger litt rot i hjemmet. Jeg tar som regel bilder etter leggetid da det er mørkt for da ser bildene best ut. Om helgene legger jeg ut flere bilder om dagen da det er flere aktive på instagram. Bruker iphone x og Nikon D5600 når jeg tar interiørbilder.

Målet mitt med instagram er å inspirere andre til å få interesse for interiør og skape sin egen stil. Jeg tror nok at det er så mange der ute som har den samme interesse men som ikke tør å vise frem. Jeg vil virkelig anbefale dere å bare kaste dere ut i det for det er virkelig gøy!