Kunstige tulipaner 667 % dyrere i Norge enn på internett

05.05.2018

Jeg bestilte 31 kunstige tulipaner fra Aliexpress.com. Butikken heter Angela Flower Official Store. Ordren ble plassert 31. mars og 3. mai var de på postkassen i Bodø. Det er ganske vanlig leveringstid for varer fra Kina, en uke lenger enn rosene jeg bestilte fra Aliexpress, og gjorde en anmeldelse tidligere denne uken. Angela Flower har eksistert i 5 år og har svært høye karakterer. De har mange kunder, tulipene jeg bestilte har over 9000 andre også bestilt, karakterene var høye, derfor ble disse kunstige blomstene testet.

Bilde fra Angela Flowers Store
Bilde fra Angela Flowers Store


Prisen på tulipanene fra Kina sammenlignet med Norge

Prisen på de 31 tulipanene var 120 norske kroner inkludert frakt. Det er ikke blant de billigste alternativene på Aliexpress, men butikken hadde høye karakterer og kvaliteten var god i henhold til tidligere kunder. Prisen pr. Tulipan var 3,90 kr. Hva kostet kunstige tulipaner i Norge? 29,90 kr / st koster kunstige tulipaner fra Plantasjen. Prisforskjellen er 667 %, det er ganske forventet nivå av prisforskjell. Du kan aldri forvente at utvalg og priser i Norge skal være nær priser og utvalg fra Aliexpress. I Norge 2017 ble varer solgt for 21 milliarder kroner på internett, for enkeltdager solgte Alibaba, som eier Aliexpress for 150 milliarder kroner. Så på en dag solgte Alibaba mer enn alle norske nettbutikker selger over 7 år. Det sier litt om hvor store Aliexpress / Alibaba er.


Kvaliteten på tulipanene

Kvaliteten var god, de ser veldig ekte ut og fargene er fine og skarpe. Jeg valgte hvite og rosa tulipaner. Produktet ble pakket i en isoporboks som tidligere levert, så det ser ut til å være standardemballasje for kunstige blomster fra Kina. Jeg er ikke en profesjonell fotograf, min oppgave er å vise virkeligheten, så bildene mine er 100% autentiske og ikke redigert med noen dataprogramvare. Videoen og bildene er tatt med en 2 år gammel mobiltelefon.


Mine Bilder


Aliexpress vs Ebay

Jeg handler bare fra AliExpress, jeg tror ikke Ebay er dårlig eller upålitelig. Det er en vane, jeg startet med AliExpress og fortsetter fordi det fungerer bra for meg. AliExpress er ikke en auksjonsside som Ebay uten et rent handelssted. Skal du kjøpe mengder, bør du kjøpe varer fra Alibaba.com, de eier AliExpress, men er mer egnet for kjøp av større volumer. På AliExpress er det bare selskaper som selger, på Ebay, det er en blanding av bedrifter og enkeltpersoner. Hadde jeg begynt å handle på Ebay, ville jeg trolig handlet der i dag. Jeg tror AliExpree og Ebay er like gode og troverdige, bare alt er bestemt av vane, i mitt tilfelle er det.


Er det trygt å handle fra aliexpress?

Aliexpress er en av verdens største handelssteder på nett som er børsnotert i USA med 50000 ansatte. Selskapet er strukturert som ebay og er like trygt å handle fra. Jeg har handlet minst 30 ganger fra aliexpress og jeg har aldri blitt lurt. Kvaliteten på produktene og frakttid kan være svært forskjellige. Et tips er å handle fra butikker som har høye karakterer. Jeg klikker vanligvis på karakterene og ser om noen har lagt ut bilder av produktet, det hjelper veldig mye å få en ide om hvordan produktet er i virkeligheten.